Glädjande besked om Padel

Hej alla medlemmar,

 

Styrelsen arbetar oförtrutet vidare med åtgärder för att förbättra organisationen och ekonomin. Vi vill nu informera er om ett glädjande besked till alla er som saknar flera racketsporter i vår hall.

Trycket på att vi skall aktivera oss när det gäller den heta padelsporten är stort och sedan vi nödgades ta ner pingisborden från övervåningen har det också efterlysts en ny lösning för just pingisen.

 

Styrelsen har under sommaren fattat beslut om att starta projekteringen för att bygga en hall över våra utebanor (inte grusbanorna). Vår tanke är att göra om två av tennisbanorna  till 4 st. padelbanor. De två återstående målas om och restaureras. Hallen byggs ihop med den befintliga. När förslag finns framme kommer detta bli föremål för medlemsgranskning. I den mån finansiering kan säkras blir ärendet därefter behandlat och ställt till årsmötet för omröstning. Mer information om denna eventuella satsning framdeles.

 

Vi vill dock redan nu hitta en lösning för att snabbt komma igång med padel och pingisspel. Styrelsen har därför beslutat att vi skall montera en padelbana i hallen och ställa intvå pingisbord. Vi lånar 4 badmintonbanor
(de belägna längst ner i hallen) för att installera en padelbana och två stycken pingisbord, se nedan för ungefärlig ritning. På det sättet kommer vi snabbt igång med padelspel och får dessutom användning för våra pingisbord som inte kunde användas på vår övervåning.  

 

Padelbanan är tänkt, att när eventuell hall är färdigställd, flyttas över till den nya hallen.  Vi har gått igenom beläggningsgraden för badminton som under våren varit 24 % på de mest attraktiva tiderna och 10 % på vardagar och kan konstatera att vi klarar den volymen på 4 banor.  Med investeringen kan vi dessutom verkligen kalla oss rackethall! Vi får på köpet ett bättre kassaflöde.  Finansieringen av padelbana och installationer kommer att ske med hjälp av Riksidrottsförbundet men också genom egen kassa.

 

Vi räknar med att padelbanan är klar för spel redan i slutet av oktober!!

 

Frågor besvaras av ordförande Johan Karlsson eller vår klubbchef Micael Schjölin.

 

Bästa hälsningar

Styrelsen

Skribent(er)
No items found.
Kommande evenemang
Det finns inga evenemang i kalendern ännu.
RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
Sponsorer:
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Våra Sponsorpaket

Som ett led i att stärka vår ekonomi har vi nu tagit fram våra sponsorpaket. De kommer benämnas med stjärnor.
Läs mer
Publiserat:
9/10/2020

Glädjande besked om Padel

Äntligen är det dags en padelbana till hallen
Läs mer
Publiserat:
7/10/2020

Höstlovsläger

Under höstlovet anordnar Västerhaninge Tennisklubb ett tennisläger för alla verksamheter
Läs mer
Publiserat:
7/10/2020

Ombyggnation pga av vattenläcka

Tryck här för att läsa mer
Läs mer
Publiserat:
1/10/2020
Bli medlem i VTK!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem