Klubbchefen har ordet

Hej alla                                                                                  

 

Vad härligt att den nya terminen har startat! Jag hoppas att ni haft en skön sommar med mycket vila och mycket aktivitet. Vi behöver ju båda för att ladda våra batterier.  

Det har för de flesta av oss varit en annorlunda sommar där vi fått anpassa oss efter Corona-läget. Det har i de flesta fall inneburit att vi spenderat vår ledighet i Sverige och ofta i närområdet.  Detta har vi utnyttjat och har under sommaren passat på att ha ett flertal läger bådeför vuxna, barn och våra tävlingsjuniorer. Uppslutningen har varit fin och jag hoppas och tror att lägren varit upp-skattade.

Under sommaren har dessutom ett antal aktiviteter pågått föratt dels fräscha upp våra uteområden men också för att planera för framtiden.Vi har haft möten med Haninge kommun och Svenska (och Stockholms)tennisförbundet för att diskutera framtida möjligheter. En detaljerad plan kommer att tas fram under hösten för att sedan presenteras för medlemmarna. Vi har fatta beslut om att

Inled en process att försöka bli parasportpartner till tennisförbundet vilket eventuellt innebär attVTK blir en av fyra hubbar för parasporttennis i Stockholmsregionen. Mer om detta kommer när processerna är igång.

 

När nu höstterminendrar igång är det viktigt att påminna om att vi fortfarande kommer att säkerställa att vi efterlever de riktlinjer som vi följt med anledning avCorona epidemin. De reglerna finns ju som ni vet anslagna på hemsida och i hallen.

Vi kommer i höst att starta vår bollskola för de allra minsta 4-6 åringar som vill prova på olika bollsporter (Har ni själva småbarn eller känner ni föräldrar med barn i lämplig ålder, styr dem till vår hemsida så kan de anmäla barnen till hösten) .  Annonsering i Mitt i Haninge pågår för fullt.

Vi kommer dessutom att satsa på att utöka våra vuxengrupper och att implementera interna gruppspel samtidigt som vi förstås fortsätter med våra serielag.

 

Glädjande nog, märker vi också ett allt större intresse för deltagande i VTKs tennisskolor för barn och ungdomar, allt från minitennis till tävlingsspel. Vi vill ju att det skall finnas utrymme för alla att delta och att utvecklas i den takt man själv önskar.Våra utbildade tränare skall se till att alla som vill får rätt utmaningar. VTK kommer under hösten att implementera graderingssystemet som är ett verktyg för att säkerställa utvecklingen hos spelarna.

 

Vi har under sommaren också fortsatt vårt arbete med vår värdegrund. Detta har lett till framtagande av ett antal dokument, några interna för vår personal men andra publicerade på vår hemsida. Det handlar om bemötande,utvecklat värdegrundsarbete, uppförande koder m.m. Gå gärna in på hemsidan och läs. Vi har haft omfattande diskussioner och utbildning av vår personal.Har ni frågor kring detta arbete är ni alltid välkomna att kontakta mig!

Klubben har under sommaren införskaffat en föreningsbuss med plats för 9 personer vilken står till klubbens men även medlemmars förfogande. Tanken är att vi skall använda bussen för våra representationslag som i gemensam tropp kan anlända till bortamatcher, till utflykter ochträningsläger för ungdomar och vuxna samt som hjälp för att hämta och lämna ungdomar och barn när föräldrar har svårt med logistiken. Regler för användande av bussen kommer att finnas på hemsida och i hallen. Har ni frågor är ni välkomna med dem.

Nu har också årets första sanktionerade tävling, den första för VTK sedan 2017, blivitdatumsatt. Det blir en minitourtävling som går av stapeln den 18 oktober med två klasser PS9 (pojksingel 9 år) och FS9  (flicksingel 9 år). Anmälan öppnas den 18september. Vill ni veta mer om hur era barn kan börja tävla – prata med Rickard eller undertecknad så hjälper vi er att komma igång.

Ytterligare en tävling för ungdomar är planerad för hösten/vintern. Mer information kommer.  Vår ambition är att ha tävlingar regelbundet under åren, inklusive klubbmästerskap förstås, men även interna roliga små tävlingar där alla kan delta efter lust och förmåga.    

 

Vi arbetar också med vår marknadsföring och försäljning. Vi har tagit fram ett antal paket som ni som företagare kan köpa och sponsra oss med. Tanken med den alla våra samarbeten är att det skall vare en win-win lösning där klubben får intäkter samtidigt som ni som företagare får utväxling för era sponsorpengar. Vill ni själva sponsra eller känner ni någon som borde sponsra – kontakta mig. Det kommer framöver också att bli möjligt att sponsra specifika event, tävlingar m.m. Som privatperson kan man stödja klubben genom att förstås vara medlem men också genom att köpa våra klubbkläder (underproduktion), delta i våra kurser, köpa plakett med namninskription (som sätts upp i hallen) hyra tider etc.      

Våra ute banor kommer att vara öppna så länge vädret tillåter. Vi kommer ha löpande information på hemsidan. Hemsidan är vår primära informationskälla så gå gärna in på den regelbundet så att ni inte missar någon spännande information. Kolla också regelbundet våra erbjudanden och aktiviteter via MATCHi!

 

Jag ser fram mot att möta er i hallen i höst!

 

Bästa hälsningar

Micael

 

P.s. Har ni synpunkter och frågor är ni alltid välkomna att kontakta mig på micael@vasterhaningetennisklubb.se.  

Skribent(er)
Micael Schjölin
Klubbchef
Kommande evenemang
Det finns inga evenemang i kalendern ännu.
RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
Sponsorer:
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Ny Pandemilag och nya föreskrifter

Riksdagen har igår (fredagen den 8 januari) antagit en Pandemilag som träder ikraft den 10:e januari....
Läs mer
Publiserat:
10/1/2021

Klubbchefen har ordet

Nu närmar sig slutet för ett riktigt händelserikt och märkligt år....
Läs mer
Publiserat:
21/12/2020

Jullovsläger 2020

Snart är det dags för läger igen
Läs mer
Publiserat:
3/12/2020

Information ifrån Extra årsmötet

Information om det extra årsmötet
Läs mer
Publiserat:
1/12/2020
Bli medlem i VTK!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem